Sidor

måndag 17 oktober 2011

Rapport från Turkiet

Sitter här i lobbyn och väntar på delegater från flera länder. De ska vara med på konferensen vi anordnar här i Turkiet. 100 har kommit under dagen och vi väntar på ytterligare 40. New Generation handlar konferensen om.

Och det är en ung generation med, riktigt unga. Flera under 20. Snacka om att man börjar bli gammal. Men det är precis som det ska vara. Precis som Moses i Bibeln lämnade över till Josua och Abraham till Isak. Det är modellen. På ett annat ställe i Bibeln står det att fädernas hjärtan ska vändas till barnen och barnens hjärtan ska vändas till fädernas. Det känns som att vi kommer att se det den här veckan.

Vi måste börja tänka så i Sverige också. I allt det vi gör. I kyrkor, arbeten etc. Tänka på nästa generation, träna upp nästa generation, tro på nästa generation, älska nästa generation, släppa fram nästa generation... skulle kunna lista upp en massa saker, men ni fattar poängen.

Jag ser fram emot den här veckan då jag ska få vara med och lyssna till ungdomarnas drömmar och visioner om framtiden, få vara med och forma den tillsammans med dom och sen vara med i bakgrunden och stötta när de förverkligar sina drömmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar