Sidor

lördag 29 oktober 2011

Festlig dag!

Helgen går i festens tecken. Esther på Halloween fest hos klasskompisen. Och vi vågar vägra spöken, häxor och annat läskigt och hon valde att klä ut sig till en arabisk kvinna. Vi har under våra resor samlat på oss attiraljer så det var inte så svårt.

Idag har vi varit på svensk födelsedagsfest och en afghansk födelsefest. Magen är full av mat. Man känner sig ödmjuk när den afghanska familjen tackar för att vi ville hälsa på dom och att de inte känner några andra och att nu är vi deras kompisar. Vi satt på golvet och åt och när vi reste oss upp sa ena flickan "ni är inte vana att sitta på golvet va?" Undrar varför hon sa så :) Vi fick se en karta över Afghanistan och berättelser om hur talibanerna härjar i landet. Det är så overkligt att sitta och lyssna till deras berättelser. Det var en stor ära att få ge ett kuvert med pengar till den nyblivna mamman. En väninna till mig ville ge lite så att hon kan köpa kläder och barnvagn.

Nu är det i tre flickor i huset igen. Min systerdotter är på besök. Det är höstlov nu och det är roligt att hon vill komma hit och vara med oss. Så det är livat i huset.

I morgon fortsätter festandet. Charisma är platsen och jag hoppas du kan komma klockan 16. Niclas talar om  "Förlåtelse". Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar