Sidor

torsdag 17 mars 2011

EEG

I natt satt Miriam och jag uppe igen hela natten, förutom en liten tupplur där vid två-tiden. Jag tror vi hann se fem filmer eller något, äta glass och godis och smörgås vid fyra tiden. Den här gången var det rätt dag. EEG gick bra. Miriam hade somnat på en gång och de fick se det de ville. Kommentaren efteråt var att det var en ovanlig form av registrering av aktivitet de fått. Vet inte om det är positivt eller negativt. Idag är en dag jag får läsa det jag skrev igår. Komma ihåg att skratta.

DESCRIPTION: Samaritan helping a beat-up fellow CAPTION: DON'T GET TOO EXCITED FELLA, I'M THE MEDIOCRE SAMARITAN ... I ONLY GIVE YOU A BANDAID AND THEN I'M OFF


Igår hade vi undervisning i kyrkan igen av Niclas. Han talade om andligt föräldraskap. I Matteusevangeliet kapitel och vers 7 står det så här "Och en röst från himlen sade: "Denne är min Son, den Älskade. I honom har jag min glädje."" En far (Gud) säger så här om sin Son. Samma sak ska vi säga om människorna vi har runtomkring oss. Hur många gånger har den hemlöse med vagnen, Janne, hört "vad glad jag är att se dig"? Mmmm... det är inte så lätt.

PS För dig som inte vet vad EEG är. Wikipedia: "Elektroencefalografi är en metod för att registrera hjärnbarkens elektriska aktivitet med hjälp av elektroder som vanligtvis klistras fast på skalpen. Elektroderna klistras i ett rutmönster som täcker skalpen enligt ett internationellt system, det så kallade 10-20-systemet. Den grafiska representationen av undersökningsresultatet är ett elektroencefalogram. EEG används kliniskt bland annat för att diagnostisera epilepsi, men även andra funktionella sjukdomar i hjärnan kan studeras med metoden, exempelvis demens.
I det svenska sjukvårdssystemet tolkas EEG:n av läkare som är specialister i klinisk neurofysiologi, som är en egen specialitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar