Sidor

tisdag 13 september 2011

Det stormar...

Ute är det full storm... vad skönt det är då att sitta inomhus. Tända lite ljus och dricka en god kopp Zoegas Skånerost. Det är rätt mysigt faktiskt med höst. Man kan tända en brasa och gosa under en filt. När man inte jobbar, förstås ;)

Idag sa de på TV att depression ökar risk för hjärtinfarkt. Hösten är deprimerande för många. Mörkret, kylan, alla söker sig inomhus, förkylningar och influensan... Listan kan göras lång. Svenskar är experter på att tala om väder och vind. Det är nästan det första man nämner när man möter grannen. Och det är oftast inte positivt. Antingen regnar det är aldrig lagom varmt eller lagom kallt. Det är alltid för mycket eller för lite.

Men tänk om vi kunde vara med och förändra höstens mörker till något ljust. Oavsett om vi vill eller inte så kommer hösten snart och vi vet att den är mörk. Det är oundvikligt. Men vi kan göra det till något positivt. När någon tycker att det är jobbigt så kan vi hjälpa personen att tänka positivt. Inte falla in i samma negativa tänkande. Ge tips om hur man kan ta fördelar av höstens mörker.

Själv älskar jag den här blåsten som är utanför. Det låter så härligt i träden. Det luktar gott när det regnar. Raggsockarna åker fram och ljusförrådet utökas med nya fina ljus. Har precis upptäckt massageljusen. De luktar så gott och man kan dessutom passa på att smörja händerna.


Är man dessutom på twitter kan man följa @joycemeyer. Hon har alltid något positivt att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar