Sidor

lördag 29 januari 2011

Kaos i Egypten

Har precis pratat med en av mina vänner i Kairo. Idag fungerar mobiltelefonerna i Egypten. Hon berättade att de är OK men att det är fullt kaos i landet. Hon och barnen är hos släktingar. Männen är nere på gatan och vaktar ingången till husen medan kvinnorna och barnen håller sig inomhus. Det plundras överallt. Närliggande Carrefour är totallänsat. Just när jag pratade med henne så hände det något på gatan och vi var tvungna att avsluta samtalet. Hon lät skärrad och ledsen. Hon bad att vi skulle be till Gud för Egypten, om fred och extra beskydd för de kristna i landet.

Ja det känns otroligt konstigt att se detta kaos. Utrikesdepartementet avråder svenskar att åka till Egypten. Vi avvaktar några dagar innan vi tar beslut om vi ska åka eller inte. Det är ju inte förrän den 10 februari.

Niclas är hemma igen från Malta. Skönt. Han får ta predikan i morgon då jag inte har orkat förbereda. Känner mig bättre, tack vare Ipren. Niclas kommer att finnas i Pingstkyrkan i Hässleholm på morgonen och sen hemma i Charisma klockan 16.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar