Sidor

måndag 18 juli 2011

Vardagshjältar!

Läst i Skånska Dagbladet 110715 "Nyligen fick jag hör en riktig solskenshistoria om en man som rusade in i en livsmedelsbutik precis innan stängningsdax. När varorna väl slagits in i kassan upptäcker han "Jäklar" att han hade glömt Visakortet hemma. Mitt i sina försök att ändå få med sig varorna hem hör han en röst som säger: -Jag betalar för dig! En främling i kön ställde upp med betalningen och sa lugnt: Ring mig när du fixat pengarna! Det är sådana här vardagshjältar vi behöver. Kvinnor och män som dyker upp när vi står där i vår nöd. En vänlig fråga, ett tack, en utlånad hundring eller skjuts en bit på vägen kan göra underverk. Det är sällan vi skriver om dessa vardagshjältar i tidningen. Men de finns där vi minst anar det. Det som tidigare ansågs självklart på landsbygden och mellan grannar tycks ha försvunnit i vårt samhälle. Medmänsklighet är något som aldrig kommer att dö ut om vi bara har ett öppet sinne och vågar möta en främling. Se dig omkring, kanske du kan bli vardagshjälte idag."

Emelie var med om exakt samma sak när hon skulle hem från England. Hon hade för mycket vikt och skulle betala och inte heller hennes Visakort fungerar. Easyjet ville inte hjälpa henne på något sätt och det började bli bråttom. Då stiger det fram ett äldre par och säger att de vill betala de 50 pund som extra vikten kostade. Konversationen som följde var intressant. Kvinnan från Easyjet tyckte att det var alldeles för mycket pengar att bara ge till någon man inte känner. Varpå mannen svarar: Emelie kan bjuda på kaffe i avgångshallen. Kvinnan bakom disken svarar: Men hennes Visakort funkar ju inte. Allt detta medan Emelie står i tårar och är glad över att det finns vardagshjältar även i England.

Det är precis sådana här vardagshjältar vi vill vara i Charsima. Älska Höör är vårt motto. Låt det också bli ditt motto. Vem kan du hjälpa idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar